ΕΙΣΟΔΟΣ

TIPS

15/04/2016

Τα οφέλη του πρώτου γεύματος

Πρωινό

 

Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τομέα της διατροφής και κατ’ επέκταση της υγείας μας. Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής, οι οποίοι μιλάνε για ένα «μυστικό διατροφικό όπλο» στα χέρια κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, όμως εμείς συνεχίζουμε να το… αγνοούμε.

 Επιπλέον, όσοι τρώνε καθημερινά ένα υγιεινό πρωινό, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν μιας και το συγκεκριμένο γεύμα σταθεροποιεί τα επίπεδα του ζαχάρου, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο την όρεξη. Το ιδανικό πρωινό, λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων, αλλά και φυτικών ινών, οι οποίες χαρίζουν ενέργεια και μας «κρατούν» από το να πεινάσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας.
 Ιδού λοιπόν, τρία θρεπτικά, νόστιμα και γρήγορα πρωινά, γιατί η καλή μέρα φαίνεται (και) από το πρωινό.

Banana smoothie

 

Υλικά:
*1 μπανάνα
*1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες
* ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
* 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση: Χτυπάτε στο blender όλα τα υλικά και σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι. Ιδανικά, μπορείτε να συνοδέψετε το smoothie με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, αλειμμένο με ταχίνι με μέλι ή φυστικοβούτυρο.



Τορτίγια ολικής με σπανάκι και μοτσαρέλα

 

Υλικά:
* 1 τορτίγια ολικής άλεσης
* 2 ασπράδια και ένας κρόκος αυγού
* 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα σε κομματάκια
* 5-7 φύλα σπανάκι φρέσκο
* Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Χτυπάτε τα ασπράδια και τον κρόκο στο blender και ψήνετε το μείγμα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές, προσθέτοντας από πάνω την μοτσαρέλα να λιώσει. Βάζετε την τορτίγια σε ένα πιάτο ως βάση, από πάνω προσθέτετε το σπανάκι (αφού πρώτα το ξεπλύνετε) και από πάνω την ομελέτα. Αν θέλετε, τρίβετε και λίγο μαύρο πιπέρι από πάνω.



Τηγανίτα με φρέσκα φρούτα

 

Υλικά:
* 3 ασπράδια αυγών
* 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
* 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
* Λίγη κανέλα
* Μαρμελάδα της αρεσκείας σας με λιγότερη ζάχαρη
* Φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση: Χτυπάτε στο blender το γάλα, τα ασπράδια, την βρώμη και την κανέλα και ψήνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 7o χιλ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
    (Πρώην NISSAN Τερζή)
    Τομπάζη 21
  • 2310 700780
  • [email protected]

AppStore Googleplay

SOCIAL

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις.
Κατάλαβα!