ΕΙΣΟΔΟΣ

NEWS

10/10/2017

Pilates at RealFit!






Η μέθοδος
Pilates
Το pilates αποτελεί μέθοδο εκγύμνασης του σώματος και κατ’ επέκταση του πνεύματος. Ο εμπνευστής της μεθόδου, Joseph Pilates, έπασχε από διάφορες ασθένειες. Θέλοντας να υπερνικήσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, δημιούργησε αυτές τις ασκήσεις. Για να αλλάξει τα δεδομένα, ο Pilates συνδύασε τη σωματική με την πνευματική δραστηριότητα, τη λεγόμενη «Τέχνη του Ελέγχου» (Contrology).
«Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπεις και σε 30 έχεις ένα ολοκαίνουριο σώμα», έχει πει ο ίδιος.
 
Με τη χρήση της διαφραγματικής αναπνοής ως εργαλείο και την ενεργοποίηση των κοιλιακών, ραχιαίων και μυών της πυέλου το σώμα αποκτά ένα φυσικό κέντρο για να ανακαλύψει τη δύναμη και να κινήσει τα άκρα. Έτσι, όλο το σώμα γυμνάζεται χωρίς καταπόνηση, με τον κατάλληλο έλεγχο. Η συγκέντρωση αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της μεθόδου pilates, αφού σημασία έχει η εστίαση στην άψογη εκτέλεση της άσκησης και όχι στον αριθμό των επαναλήψεων.
 
Η μέθοδος pilates προσφέρει ένα δυνατό σώμα, με ομοιόμορφα δουλεμένους μυς, χωρίς περιττό όγκο. Το μυϊκό σύστημα ισορροπεί, η σπονδυλική στήλη ευθυγραμμίζεται, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και ο ασκούμενος απαλλάσσεται από τους πόνους, υιοθετώντας παράλληλα σωστή στάση σώματος.
 
Οι ασκήσεις της μεθόδου μπορούν να είναι εύκολες ή δύσκολες, μεγάλης ή μικρής έντασης, ανάλογα τις επιθυμίες και την κατάσταση του ασκούμενου. Άλλωστε, ο αριθμός ασκήσεων και παραλλαγών είναι ατελείωτος. Στο Real Fit, οι ασκούμενοι έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μέθοδο pilates μέσω συγκεκριμένων οργάνων. Έτσι, το σώμα φτάνει με ασφάλεια σε πρωτόγνωρες στάσεις και δυναμώνει με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο.
 
Δοκιμάστε το.
 

Απότα Σωτηρία
Καθ. Φυσικής Αγωγής
Pilates Instructor

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 7o χιλ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
    (Πρώην NISSAN Τερζή)
    Τομπάζη 21
  • 2310 700780
  • [email protected]

AppStore Googleplay

SOCIAL

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις.
Κατάλαβα!