TIPS
07/10/2019
Υγιεινό πρωινό και σνακ στο σχολείο
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Ένα βασικό πρόβλημα που έρχεται στο προσκήνιο είναι η ποιότητα των προϊόντων με τα οποία τρέφονται οι μαθητές στο σχολείο καθώς και τα πρότυπα διατροφικών συνηθειών που αναπτύσσουν.
Παρακάτω θα βρείτε θρεπτικές και νόστιμες ιδέες με σκοπό να εφαρμοστούν υγιεινές επιλογές τόσο στο πρωινό, όσο και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και της επιστροφής από το σχολείο:
Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα έτοιμα σνακ τα οποία διατίθενται στα κυλικεία και είναι μικρής θρεπτικής αξίας και αυξημένου θερμιδικού περιεχομένου όπως για παράδειγμα σφολιατοειδή και κρουασάν.
Εξίσου σημαντική είναι και η κατανάλωση του νερού για την ενυδάτωση των παιδιών στο σχολείο.
Είναι, λοιπόν, σημαντικό να επιλέγονται σνακ τα οποία είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ένα ιδανικό σνακ καλό είναι να μην ξεπερνάει τις 100 θερμίδες.
Συνεπώς, εξασφαλίζοντας την ποιότητα στα γεύματα των παιδιών, εξασφαλίζονται παράλληλα όλα τα θρεπτικά συστατικά για την καλύτερη πνευματική απόδοση καθώς και για την ανάπτυξη τους.
Κανταρτζόγλου Γεωργία
Παρακάτω θα βρείτε θρεπτικές και νόστιμες ιδέες με σκοπό να εφαρμοστούν υγιεινές επιλογές τόσο στο πρωινό, όσο και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και της επιστροφής από το σχολείο:
- Μπολ με γάλα, δημητριακά ολικής άλεσης + φρούτο
- Σπιτικό κείκ + φρούτο
- Φρυγανιές+ 1 αυγό βραστό + 1 φρούτο
- Κουλούρι ολικής άλεσης + 1 φρούτο
- Μπάρα δημητριακών ολικής
- Σπιτική πίτσα ολικής, με πολύχρωμες πιπεριές, σπιτική κόκκινη σάλτσα, τυρί-κασέρι
- Αποξηραμένα φρούτα + ξηροί καρποί
- Τοστ- σαντουιτς με ψωμί ολικής, κασέρι, μαρούλι, γαλοπούλα, ντομάτα
- Σταφιδόψωμο + 1 φρούτο
- Γιαούρτι + 1 φρούτο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι + ξηροί καρποί
Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα έτοιμα σνακ τα οποία διατίθενται στα κυλικεία και είναι μικρής θρεπτικής αξίας και αυξημένου θερμιδικού περιεχομένου όπως για παράδειγμα σφολιατοειδή και κρουασάν.
Εξίσου σημαντική είναι και η κατανάλωση του νερού για την ενυδάτωση των παιδιών στο σχολείο.
Είναι, λοιπόν, σημαντικό να επιλέγονται σνακ τα οποία είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ένα ιδανικό σνακ καλό είναι να μην ξεπερνάει τις 100 θερμίδες.
Συνεπώς, εξασφαλίζοντας την ποιότητα στα γεύματα των παιδιών, εξασφαλίζονται παράλληλα όλα τα θρεπτικά συστατικά για την καλύτερη πνευματική απόδοση καθώς και για την ανάπτυξη τους.
Κανταρτζόγλου Γεωργία