ΕΙΣΟΔΟΣ

TIPS

17/09/2020

Ενυδάτωση και Διατροφή

Ενυδάτωση και Διατροφή
Η σωστή ενυδάτωση και η καλή διατροφή είναι απαραίτητα στη καθημερινότητα μας ώστε να διατηρούμαστε υγιείς.
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από νερό (⁓70%), με απώλειες μέσω των ούρων και της αναπνευστικής οδού. Οι αυξημένες απώλειες πρέπει να αναπληρώνονται, αλλιώς οδηγούμαστε σε κακή ενυδάτωση, η οποία αν είναι παρατεταμένη μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Ενδείξεις αποτελούν τα ωχρά ούρα, ο πονοκέφαλος, η ακούσια απώλεια βάρους, η κούραση ακόμα και η σύγχυση. 
Οι γενικές συστάσεις αναφέρουν την κατανάλωση 1,5 λίτρου υγρών την ημέρα, αλλά στην πραγματικότητα κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες για ενυδάτωση ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη σωματική δραστηριότητα και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
Μερικές μέθοδοι που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού είναι οι παρακάτω: 
  1. Η ύπαρξη νερού στο κομοδίνο, ώστε να καταναλώνουμε υγρά τακτικά ακόμα και αν δεν νιώθουμε το αίσθημα της δίψας.  Βλέποντας και μόνο το νερό, θα διψάσουμε.
  2. Η χρήση ηλεκτρολυτών, συστήνεται ειδικότερα σε άτομα με παρατεταμένη διάρροια ή εμετό. 
  3. Κατανάλωση χυμών ακόμα και αθλητικών ποτών
  4. Τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι πλούσια σε νερό
  5. Ένα ρόφημα ανθρακούχου μεταλλικού νερού με φυσικό χυμό (μίξη), θα σας δώσει την αίσθηση του αναψυκτικού, (το οποίο και λόγω των ζαχάρων που περιέχει αφυδατώνει) , με την ευεργετική ικανότητά του να σας ενυδατώνει.
  6. Το τσάι, συμβάλει στην ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού, αρκεί να είναι σε φυσιολογικές δόσεις. Αυτό λόγω του ότι το τσάι περιέχει καφεΐνη, η οποία προκαλεί κατακράτηση υγρών.
  7. Μια κρύα σούπα ή ένα smoothie αποτελεί μια εναλλακτική πηγή ενυδάτωσης
  8. Το ξινόγαλο, το γάλα ή το γιαούρτι, είναι εξίσου καλή πηγή νερού.
  9. Μέσα σε ένα λίτρο νερού, μπορείτε να προσθέσετε χυμό από λεμόνι, δυόσμο ή άλλα μυρωδικά που αγαπάτε. Έτσι δημιουργούμε το δικό μας αρωματικό νερό!
Πέραν της κατανάλωσης υγρών, η διατροφή είναι εξίσου σημαντική. Όταν νοσούμε συνήθως εμφανίζεται μειωμένη όρεξη, οφειλόμενη και στην κακή ενυδάτωση, και έτσι δεν καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού. 
Περισσότερο νερό, λοιπόν, χρειάζεται ένας οργανισμός, όταν γυμνάζεται και ιδρώνει, όταν ο καιρός είναι ζεστός, όταν νοσεί αλλά και σε στρεσογόνες καταστάσεις.
Καταληκτικά, μη περιμένετε να διψάσετε, διότι αυτό είναι ένα δυνατό σημάδι αφυδάτωσης!
 
Πιείτε λοιπόν άφθονο νερό!
 
Κανταρτζόγλου Γεωργία
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 7o χιλ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
    (Πρώην NISSAN Τερζή)
    Τομπάζη 21
  • 2310 700780
  • [email protected]

AppStore Googleplay

SOCIAL

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις.
Κατάλαβα!