ΕΙΣΟΔΟΣ

TIPS

19/11/2020

Θα αυξηθεί το βάρος μου κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

 
 
Το παραπάνω ερώτημα έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους, προκαλώντας τους άγχος καθώς κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο και να γυμναζόμαστε λιγότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του βάρους μας. Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό;
Στην πραγματικότητα το σωματικό βάρος δεν αυξάνεται από την μία μέρα στην άλλη καθώς ο άνθρωπος χρειάζεται να καταναλώνει πολύ παραπάνω φαγητό από αυτό που έχει ανάγκη, για να δει αύξηση στην ζυγαριά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι πως με την διατροφή προάγουμε την βέλτιστη υγεία, τόσο σωματική όσο και πνευματική.
Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, βαδίζοντας κυρίως στα «χνάρια» της Μεσογειακής διατροφής, στοχεύουμε στην προάσπιση και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Πώς, λοιπόν, μπορούμε να πετύχουμε αυτή την ισορροπία έτσι ώστε και να παραμένουμε υγιείς αλλά και να μην προσλάβουμε επιπλέον βάρος;
Μερικοί από τους τρόπους περιγράφονται παρακάτω:
  • Ξεκινάμε πάντα την ημέρα μας με ένα καλό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό. Άλλωστε έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να αφιερώσουμε στην προετοιμασία του.
  • Προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία στην διατροφή μας επιλέγοντας τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων.
  • Κάθε φορά που πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ είναι σημαντικό να έχουμε μαζί μας την λίστα με τα ψώνια που χρειαζόμαστε και έχουμε ανάγκη. Ένα μικρό μυστικό είναι και το να πηγαίνουμε χορτάτοι, ούτως ώστε να μην παρασυρθούμε απ ΄ τους πειρασμούς που θα συναντήσουμε.
  • Επιλέγουμε να καταναλώνουμε συχνότερα φρέσκες τροφές όπως είναι τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά, αποφεύγοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεξεργασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα.
  • Δεν παραλείπουμε να ενυδατωνόμαστε καθώς και την σωματική μας δραστηριότητα με σκοπό την αύξηση του βασικού μας μεταβολισμού.
  • Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίζουμε την συναισθηματική από την βιολογική μας πείνα, ώστε να αποφεύγουμε τυχόν τσιμπολογήματα και υπερφαγικά επεισόδια.

Κανταρτζόγλου Γεωργία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 7o χιλ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
    (Πρώην NISSAN Τερζή)
    Τομπάζη 21
  • 2310 700780
  • [email protected]

AppStore Googleplay

SOCIAL

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις.
Κατάλαβα!