TIPS
28/11/2020
Sundays are for brunching
Γρήγορες τηγανίτες με bluberries
ΥΛΙΚΑ
60 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
40 γρ. βρώμη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 μέτριο αυγό
15 ml. γάλα αμυγδάλου
20 γρ. blueberries
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (προαιρετική)
Για το σερβίρισμα
Σιρόπι αγαύης
Blueberries
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα blueberries, σε ένα μπολ και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε.
3Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας, αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού και αδειάζουμε δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού.
4. Έπειτα, ψήνουμε την κάθε τηγανίτα και από τις δύο πλευρές γυρνώντας τη με μία σπάτουλα.
5. Μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με σιρόπι αγαύης & blueberries.
Καλή σας όρεξη!!