ΕΙΣΟΔΟΣ

TIPS

15/01/2021

Άσκηση εν μέσω καραντίνας: Γιατί δεν πρέπει να συνδέσεις το Lockdown με την καθιστική ζωή.

Ένα είναι το βέβαιο: Αδημονούμε για το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό, δεν πρέπει να αφήσουμε την παράταση της υφιστάμενης κατάστασης να μας «σπρώξει» στους καναπέδες. Αντιθέτως, οφείλουμε στους εαυτούς μας να παραμείνουμε δραστήριοι και να μη συνδέσουμε το lockdown με την καθιστική ζωή - που επιδρά αρνητικά στην σωματική αλλά και στην ψυχική μας υγεία.  Πάμε να δούμε γιατί την τρέχουσα χρονική περίοδο χρειαζόμαστε τη γυμναστική στη ζωή μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

 

Α) #6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο: Περπάτημα η τρέξιμο! Θα μας δώσει το push” που έχουμε ανάγκη για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα μας ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει σημαντικά να διατηρήσουμε την φυσική μας κατάσταση σε καλό επίπεδο.

 

Β) Όσο «μένουμε σπίτι» έχουμε ευκολότερη πρόσβαση στο… ψυγείο. Αυτό μας οδηγεί ενίοτε στο λεγόμενο άσκοπο «τσιμπολόγημα», με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.Συνδυάζοντας μια ισορροπημένη διατροφή και ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής ερχόμαστε πολύ πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει.

 

Γ) Λόγω των συνθηκών, περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρα μας καθιστοί ή ξαπλωμένοι. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στη σωματική άσκηση κερδίζουμε κάτι πολύ σημαντικό: Επιτυγχάνουμε την τόνωση και την θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αφού μέσω της γυμναστικής έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται ο κίνδυνος αναπνευστικών παθήσεων.

 

Δ) Η ένταξη της γυμναστικής στην καθημερινότητά μας βοηθά και στο να κυλήσει γρηγορότερα και πιο ευχάριστα ο χρόνος εν μέσω καραντίνας, αντικαθιστώντας ενδεχομένως άλλες ασχολίες που μας στέρησε προσωρινά η πανδημία. 

 

Ε) Αλλάζει η ψυχολογία μας! Η άσκηση βοηθά στην εκτόνωση, «καθαρίζει» το μυαλό, μειώνει τα επίπεδα του στρες και ενεργοποιεί την έκκριση ορμονών που συμβάλλουν στην καλή διάθεση. 

 

Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι η εξωτερική ομορφιά πηγάζει από την εσωτερική μας γαλήνη! 

Σωτηρία Απότα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Fitness Instructor στο REALFIT

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 7o χιλ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
    (Πρώην NISSAN Τερζή)
    Τομπάζη 21
  • 2310 700780
  • [email protected]

AppStore Googleplay

SOCIAL

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις.
Κατάλαβα!